Schuco Varianto 3055 Service Tankstation

Het Schuco Varianto 3055 Service Tankstation was (is) een van de top stukken van de Schuco Varianto serie. Van alle accessoires wat er beschikbaar is voor de Schuco Varianto is de Schuco Varianto 3055 Service Tankstation toch wel een echte topper

Het model

De schuco Varianto 3055 Service Tankstation is een combinatie van elektra en mechaniek. Zo heeft het service station een lampje welke aangesloten kan worden aan een batterij of op de speciaal voor de Schuco Varianto ontwikkelde transformator (Schuco Varianto 5980). Ook kan bij dit model aan beide zijden een auto stoppen. 

Het service station kan zowel gebruikt worden met de rechte wegdelen als met de geleideveer (Schuco Varianto 3010/5)

Hoe werkt het ?

Het service station wordt tussen een wegdeel of een geleideveer (Schuco Varianto 3010/5) geplaatst. Als er een auto aan komt rijden wordt deze op het service station gestopt (rode pilaar). De auto blijft staan tot dat (a) het mechaniek wordt omgezet zodat de auto weer rijden kan of (b) omdat er aan de andere zijde een auto parkeert. De auto aan de andere zijde drukt de groene pilaar weg waardoor de auto aan de andere zijde weer weg mag rijden. De bedoeling was dat de auto's voorzien van een oplaadbare batterij direct opgeladen konden worden.

 

Bodemplaat

Schuco zou Schuco niet zijn als ook hier in de loop van de tijd veranderingen in zijn aangebracht. We hebben drie verschillende platen gevonden, soms alleen het materiaal wat veranderd soms de complete techniek wat anders is.

Bodemplaat Schuco Varianto 3055 Service Tankstation

De verpakking

Afbeelding terug naar boven